Kabarcık

Kabarcık Tanımı İçin Malzemeler
- Herkese merhaba 🙂 puf puf kabaran, asla yağ çekmeyen, maya mühleti beklemeden ister kahvaltıya ister beş çayına hazırlayabileceğiniz bir kabarcık tanımı sizlerle birlikte. hamurumuzun yumuşak olması ve kızartırken yağın kızgın olması kıymetli. aman kızartırken başından ayrılmayın ! 🙂 zira çabucak kızaran tıpkı vakitte kızarırken de kabaran bir tanım. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım şişe sade soda
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un( ben 7 bardak kullandım)
Kabarcık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün gereçleri uygun bir karıştırma kabında karıştıralım.
- Tüm materyaller özleştikten sonra denetimli bir biçimde hamur toparlanana kadar unu ekleyelim. Hamur ne çok sert ne de çok cıvık olmalı. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Elde ettiğimiz hamuru 3 farklı bezeye ayırarak yaklaşık 10-15 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurunuzu dilediğiniz üzere açıp, şekillendirebilirsiniz. Ben yuvarlak açıp, kare kare kesmeyi tercih ettim.
- Açma ve şekillendirme süreçleri bittikten sonrasında uygun bir tencerede yağımızı yeterlice kızdıralım.
- Şekillendirdiğimiz hamurları gerili önlü kızarttıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabarcık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










