Diyet Islak Kek

Diyet Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet olgunlaşmış muz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tahin yada fistik ezmesi
  • 2 adet yumurta

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao

Diyet Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekimiz için; tüm materyaller bir kap içerisine alınarak yeterlice ezilip kek hamuru kıvamı elde edilir.
  2. Eğer oluşan hamur gözünüze çok akışkan gelmişse tahin yada fıstık ezmesi oranını arttırın. Şayet katı olmuşsa çok az su yada süt ile kıvamı yakalayın. Muzlarınız şayet şekersiz ise bal ekleyebilirsiniz.
  3. Hazırlanan hamur yağlı kağıt serili evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 25 dk pişirilir. Bir bıçak yardımı ile pişip pişmediği denetim edilir.
  4. Sosu için; süt ve kakao ocağa alınıp kaynatılır.
  5. İlk sıcaklığı çıkan kek düzgünce delinir ve kesilir sos ek edilerek soğuması beklenir. Vakit varsa dolapta 5-6 saat beklenince tadına doyum olmuyor müsaadeniz varsa kaymak yada dondurma ile yiyebilirsiniz.
    Fotoğraflamada başarılı değilim ancak tadlarına kefilim 💃.

Diyet Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Gevrek Kurabiye
Reyhan Şerbeti Tarifi (Videolu)
Tam Buğdaylı El Açması Leziz Makarna Tarifi
Rulo Pasta
Dereotlu Kurabiyem
Bol Soslu Browni Kek
Hdabla | © 2025 |