Kremalı Patates Graten

Kremalı Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 orta uzunluk baş sarımsak
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 çay kaşığı kuru maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 2 kaşık tereyağı üzerine ekleyin
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Kremalı Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsağın baş kısmını kesip zeytinyağı ve tuz gezdirdikten sonra folyoya sarıp 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  2. Patatesler soyup ince ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
  3. Sosu için geriye kalan tüm materyalleri tereyağı hariç blendırın içine atıp karıştırın.
  4. Fırın kabına yağlı kağıt serip patatesleri dizin.
  5. Üzerine sos karışımını gezdirin ve tereyağı kesimlerini yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin.
  7. Fırında çıkmasına yakın rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip üstü kızarınca fırından alın.

Kremalı Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Muhallebi Tarifi
Şeftali Ve Nektarin İle Dondurma
Mantarlı Kremalı Tavuk Fileto
Çekirdekli Kırmızı Lahana Salatası
Patlıcan Mezesi
Zebra Kek (Kolay Ve Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |