Kremalı Patates Graten

Kremalı Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 orta uzunluk baş sarımsak
- 1 paket krema
- 1 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 çay kaşığı kuru maydanoz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 2 kaşık tereyağı üzerine ekleyin
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Kremalı Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sarımsağın baş kısmını kesip zeytinyağı ve tuz gezdirdikten sonra folyoya sarıp 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Patatesler soyup ince ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
- Sosu için geriye kalan tüm materyalleri tereyağı hariç blendırın içine atıp karıştırın.
- Fırın kabına yağlı kağıt serip patatesleri dizin.
- Üzerine sos karışımını gezdirin ve tereyağı kesimlerini yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Fırında çıkmasına yakın rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip üstü kızarınca fırından alın.
Kremalı Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





