Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Normal – Zeytinli)

Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Olağan – Zeytinli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 3 su bardağı ılık su (detayları hazırlanışında)
  • 8 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinli ekmek için;

  • 1 kase ayıklanmış siyah zeytin

Üzeri için;

  • Su

Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Olağan – Zeytinli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabımıza 1 paket kuru maya ile 1 su bardağı ılık suyu yeterlice karıştırıp homojen bir karışım elde ediyoruz.
  2. Karıştırma süreci sonrasında içerisine 1 su bardağı un ekleyip karıştıralım.
  3. Hamur harcımızı yaklaşık üzeri örtülü bir formda 30 dk dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen hamurumuz delik delik olacaktır. Bu evreyi gördüyseniz hakikat ilerliyorsunuz demektir 😅.
  5. Sonrasında içerisine 7 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Burada bardak ölçüsü farklı olabilir siz denetimli ekleyin.
  6. Sonuç olarak hamurumuz ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacaktır.
  7. Hamurumuzu yoğurma kabımıza tekrar alıp, üzeri 2 kat kabarıncaya kadar bekletiyoruz.
  8. 2 katına çıkan hamuru 3-4 dk yoğurup, hamurun gazını alıyoruz.
  9. Yoğurduğumuz hamuru iki eşit kesime bölüp, beze haline getiriyoruz ve üzerlerini 10 dk örtüp bekletiyoruz.
  10. Bekleme süreci sonrasında hamurumuzu elimizle açıp, dıştan içe hakikat katlayarak yeniden beze haline getiriyoruz.
  11. Bu etap da zeytinli ekmek için katlama süreci yaparken zeytinleri ek edelim.
  12. İki bezeyi yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerlerini poşet ile örtüp 20 dk tepsi mayasına bırakalım.
  13. Bu evre da fırınımızı 200 dereceye getirip fırın içerisine 1 cezve de su koyalım ki o buhar ile ekmeklerimizin dışı çıtır olurken içi yumuşacık olsun.
  14. Fırına vermeden evvel üzerlerine fırça ile su sürüp. Artı formunda bıçakla keselim veee artık fırın vakti 😅 üzerleri kızarıncaya kadar fırında pişirelim.
  15. Çıkınca üzerine pak bir bez örtüp yarım saat bekleyelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤩 fotoğraflı yorumlarınızı kesinlikle bekliyorum 🤩.

Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Olağan – Zeytinli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Şehriye Salatası
Çilekli Çikolatalı Kurabiye
Kaptandan Lokum Somon Fırında
Karidesli Makarna
Yaprak Sarma
Pofidik Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet