Mayasız Sıvı Yağlı Dereotlu Poğaça (Videolu)

Mayasız Sıvı Yağlı Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( sarıları üzerine sürülecek )
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz damak tadınıza nazaran ekleyin
- Yarım çay bardağı kadar su (40 ml.)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu (20 gr.)
- 3 su bardağından biraz fazla un denetimi ekleyin lütfen
- 1 demet dereotu
Üstüne;
- Yumurtanın sarıları
- Susam
İçine isteğe bağlı;
- Peynir (ben peynirsiz yaptım)
Mayasız Sıvı Yağlı Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına öncelikle yumurta akını, tuzu, şekeri, suyu, sirkeyi ekleyip şeker ve tuz güzelce eriyinceye kadar karıştıralım.
- Daha sonra yoğurdu ekleyip karıştıralım son olarak un dere otu ve kabartma tozunu ekleyelim fakat öncelik olarak 1 bardak unu ve kabartma tozlarını ekleyip karıştıralım.
- Sonra incecik doğranmış dereotunu ekleyip karıştıralım geriye kalan unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Şekil vermeye geçelim cevizden biraz daha büyük kesimler koparıp tezgah üzerinde elimizle üzerine bastırarak biraz açalım, şayet peynir ekleyecekseniz bu kısımda ekleyebilirsiniz.
- Sonra kenar kısımlarını birleştirelim yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı olacak biçimde yan yana dizelim ve geriye kalan bütün hamuru bu biçimde hazırlayalım.
- Son olarak üzerine yumurta sarısı ve susam serpip, evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirelim. Siz kendi fırınınızın durumuna nazaran pişirin fırından alınan poğaçaları biraz dinlendirip tüketebilirsiniz afiyet olsun hoşçakalın.
Not:Dondurucuda saklayabilirsiniz.

Mayasız Sıvı Yağlı Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







