Kalıpla Mantı (Mantının En Kolay Hali )

Kalıpla Mantı (Mantının En Kolay Hali ) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 tane yumurta
- 1,5 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
İçi için;
- 800 gram kıyma
- 1 tane soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Kalıpla Mantı (Mantının En Kolay Hali ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kalbinizin içine yumurtayı ılık suyu ve tuzu ekleyip karıştırınız sonra ününü yavaş yavaş denetimli olarak köyünüz ele yapışmayan ne çok yumuşak nede çok sert bir hamur yoğurunuz.
- Sonra 17 bezeye ayırınız. Sonra üzerini kapatıp biraz dinlendiriniz. Sonra uygun bir kabın içine iç materyalleri soğanı rendeleyiniz kıymayı ve baharatları ekleyip güzelce karıştınız.
- Sonra bezeleri kalıba nazaran ayarlayınız ve acınız. Mantı kalıbınızın üzerini unlayınız açmış olduğunuz hamuru üzerine seriniz.
- Hazırlamış olduğunuz içten küçük küçük kesimler koparıp, hamurun üzerine diziniz bir beze daha açıp başka hamurun üzerine seriniz ve üzerini unlayınız ve oklavayla üstüne bastırarak katıyız aykırı çevirip kalıptan çıkarınız.
- Fırın tepsisine koyup 150 derecelik fırında hafif pişiriniz, hepsine birebir süreci yaptıktan sonra uygun bir tencereye su ve tuz koyup kaynatınız.
- Kaynayan suya mantıları atıp 15 dakika haşlayınız sonra suyunu süzüp, üzerine hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurdu mantığın üzerine döküp, tereyağı ve kırmızı biberi eritip, yoğurdunuzu üzerine dökünüz.
- Kuru maydanozla süsleyiniz servise hazırdır. Afiyet olsun.
Kalıpla Mantı (Mantının En Kolay Hali ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












