Bisküvili Pasta

Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket büyük yuvarlak bisküvi ( 4 adet)
  • 1 paket kakaolu puding 212 gram
  • 4,5 su bardağı süt

Bisküvileri ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Çikolatalı ganaj için;

  • 180 gram çikolata bitter sütlü karışık
  • 1 paket krema 200 gram

Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye süt ve pudingi ek edip tencereyi ocağa alalım, orta ateşte karıştırarak pudingi pişirelim. 10 dakika soğuması için bir kenarda bekletelim yüzü kabuk tutmasın diye orta ara karıştıralım.
  2. Düz bir servis tabağına birinci bisküviyi alalım üzerine kaşık yardımıyla süt gezdirelim ve ılıyan pudingten üzerine döküp her tarafına yayalım.
  3. İkinci bisküviyi üzerine koyup sütle ıslatalım, tekrar puding dökelim üçüncü bisküviyi de tıpkı biçimde hazırlayıp dördüncü bisküviyi koyalım ve kalan pudingin tamamını üzerine dökelim soğuması için en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
  4. Kremayı sos tavasına alalım kısık ateşte yakmadan ısıtalım tam kaynama noktasına geldiğinde ocağı kapatalım çikolataları içine ek edip, karıştırarak büsbütün erimesini sağlayalım.
  5. Buzdolabında bekletip, soğuttuğunuz pastamızın üzerine çikolatayı dökelim, her tarafına düzgünce yayalım tekrar buzdolabına kaldıralım.
  6. Daha sonra üzerini dilediğimiz bir süsleyip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun kolay gelsin.

Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dağ Kekikli Tavuk (Bi Köri, Kekiklim Karışımı)
5 Dadikada Hazır Elmalı Kurabiye (Videolu)
Kahvaltılık Çörek
Kuru Fasulye Fava
Kara Gelin Pastası
Muhallebili Bardak Tatlısı (Kalabalık Gruplar İçin)
Hdabla | © 2025 |