Bisküvili Pasta

Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket büyük yuvarlak bisküvi ( 4 adet)
- 1 paket kakaolu puding 212 gram
- 4,5 su bardağı süt
Bisküvileri ıslatmak için;
- 1 çay bardağı süt
Çikolatalı ganaj için;
- 180 gram çikolata bitter sütlü karışık
- 1 paket krema 200 gram
Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt ve pudingi ek edip tencereyi ocağa alalım, orta ateşte karıştırarak pudingi pişirelim. 10 dakika soğuması için bir kenarda bekletelim yüzü kabuk tutmasın diye orta ara karıştıralım.
- Düz bir servis tabağına birinci bisküviyi alalım üzerine kaşık yardımıyla süt gezdirelim ve ılıyan pudingten üzerine döküp her tarafına yayalım.
- İkinci bisküviyi üzerine koyup sütle ıslatalım, tekrar puding dökelim üçüncü bisküviyi de tıpkı biçimde hazırlayıp dördüncü bisküviyi koyalım ve kalan pudingin tamamını üzerine dökelim soğuması için en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
- Kremayı sos tavasına alalım kısık ateşte yakmadan ısıtalım tam kaynama noktasına geldiğinde ocağı kapatalım çikolataları içine ek edip, karıştırarak büsbütün erimesini sağlayalım.
- Buzdolabında bekletip, soğuttuğunuz pastamızın üzerine çikolatayı dökelim, her tarafına düzgünce yayalım tekrar buzdolabına kaldıralım.
- Daha sonra üzerini dilediğimiz bir süsleyip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun kolay gelsin.
Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












