Peynirli Yulaflı Omlet

Peynirli Yulaflı Omlet Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 50 gram tel peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber (damak zevkinize göre)

Peynirli Yulaflı Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak, yulaf ezmesini bir çay bardağı sütün içinde yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Bu, yulafın yumuşamasını sağlayacaktır.
  2. Bir karıştırma kabında yumurtaları kırın ve çırpın.
  3. Beklettiğiniz yulaf ezmesini yumurtalara ekleyin ve karıştırın.
  4. Tel peynirini küçük modüllere bölüp karışıma ekleyin. Tuz ve kırmızı toz biberi de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Bir tavada tereyağını eritin.
  6. Yumurtalı karışımı tavaya dökün ve orta ateşte pişirin.
  7. Omletin altı piştiğinde, spatula yardımıyla omleti aksi çevirin ve başka tarafını da pişirin.
  8. Omletin her iki tarafı da altın rengi olduğunda ocaktan alın.

Peynirli Yulaflı Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Açık Simitler
Pastane Bezesi
Fırında Pırasalı Ispanak
Patatesli Kesme Poğaça
Doğal Retınol Tarifi
Börülce Salatası
Hdabla | © 2025 |