Et Tantuni

Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram et
- Sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
Salatası için;
- 2 küçük uzunluk soğan
- Yarım tutam maydanoz
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çeri domates (normal olursa 1 adet yeterli)
- Sumak
- Tuz
- Sıvı yağ
- Limon
- Nar ekşisi
Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti tantunilik olacak halde küçük küçük doğruyoruz. Yağsız tavaya alıp, suyunu çektikten sonra tekrar su ek ederek yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Yumuşayan etlerimizin üzerine sıvı yağ koyup kavuruyoruz.
- Kavrulan etlerin üzerine tuz ve pulbiberi ek edip, bir 2 dakika daha karıştırıp kapatıyoruz altını.
- Salata için olan bütün gereçleri doğrayıp baharatları koyup, karıştırıyoruz.
- Lavaşla yahut somun ekmek ile servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.
Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



