Hurma Dolgulu Kurabiye

Hurma Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

İçi için;

  • Yarım paket hurma
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Hurma Dolgulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hurmanın çekirdekleri çıkartılır. (istenirse kabukları soyulabilir)
  2. İster doğranarak ister rondodan geçirilip hindistan cevizi eklenerek bir harç elde edilir. (istenirse sade çikolata ile ya da hurmanın içine çikolata da eklenebilir).
  3. Hamuru için un ve kabartma tozu hariç bütün gereçler kaba alınarak margarin düzgünce eriyene kadar yoğurulur.
  4. Üzerine un ve kabartma tozu eklenerek kulak göğsü yumuşaklığı kıvamında bir hamur elde edilir.
  5. Elde edilen hamurun yarısı tezgaha alınaraj merdane yardımı ile açılır ve harç uzunlamasına ince bir biçimde yayılarak harçlı kısım harçsız kısım üzerine kapatılıp kesilir.
  6. Harçlı kısım bıçak ile eşit kesimlere bölünerek yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  7. Önceden ısıtılmış alt üst fansız ayarlı 180 derecede 25 30 dk pişirilir.
  8. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Hurma Dolgulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Alaşehir Usulü Kabak Köftesi
Kalpli Çikolatalı Atıştırmalık
Pırasa Yemeği
Acılı Ezme (Güneydoğu Usulü)
Karnıyarık
Pamuk Poğaça
Hdabla | © 2025 |