Hurma Dolgulu Kurabiye

Hurma Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İçi için;
- Yarım paket hurma
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Hurma Dolgulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hurmanın çekirdekleri çıkartılır. (istenirse kabukları soyulabilir)
- İster doğranarak ister rondodan geçirilip hindistan cevizi eklenerek bir harç elde edilir. (istenirse sade çikolata ile ya da hurmanın içine çikolata da eklenebilir).
- Hamuru için un ve kabartma tozu hariç bütün gereçler kaba alınarak margarin düzgünce eriyene kadar yoğurulur.
- Üzerine un ve kabartma tozu eklenerek kulak göğsü yumuşaklığı kıvamında bir hamur elde edilir.
- Elde edilen hamurun yarısı tezgaha alınaraj merdane yardımı ile açılır ve harç uzunlamasına ince bir biçimde yayılarak harçlı kısım harçsız kısım üzerine kapatılıp kesilir.
- Harçlı kısım bıçak ile eşit kesimlere bölünerek yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Önceden ısıtılmış alt üst fansız ayarlı 180 derecede 25 30 dk pişirilir.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Hurma Dolgulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








