Kabak Helvası (Videolu)

Kabak Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram balkabağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kabak Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları tencereye alın.
  2. Üzerine şeker ve suyu ekleyin ve 10-15 dk haşlayın.
  3. Yumuşayan kabağı blenderdan geçirin.
  4. Tavaya tereyağı, sıvı yağ alın.
  5. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.5 dk kadar.
  6. Sonra kabak püresini ekleyin bir arada 2-3 dk daha kavurun.
  7. Tahin ve ceviz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun 🌸

Kabak Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Kahvaltı Tabağı
Yeşil Elmalı Peynirli Semizotu Salatası
Cocostar Pasta
Meksika Fasülyesi Salatası
Tavuklu Bamya Yemeği
Gaziantep Usulü Lor Böreği
Hdabla | © 2025 |