Şehriye Rüyası Salata

Şehriye Düşü Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı arpa şehriye
- 1 kase kadar doğranmış turşu (acur kornişon, havuç, lahana turşusu olabilir konutta ne varsa yakışıyor)
- 1 adet brokoli
- Yarım su bardağı kadar şalgam
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 patates küp küp doğranmış kızartılacak
- Yeşillik (maydanoz ,marul)
- 2 tavuk but
- İsteğe bağlı baharat ya da köfte harcı
- 1 adet limon
Şehriye Düşü Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları tuz ve su ile bir hoş haşlıyoruz.
- Tavuk etimizi minik minik doğrayıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
- Brokolimizi 5 dk kadar haşlayıp soğuk suya koyuyoruz (rengi yeşil canlı kalsın diye).
- 1. 5 su bardağı arpa şehriyeyi tavaya alıp yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra tavuk suyumuzu ve salgam suyumuzu ek edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- 1 patatesimizi minik küp formunda doğrayıp kızartiyoruz.
- Kızaran patateslerimizi isteğe nazaran baharatla karıştırıp soğumaya bırakıyoruz (ben baharat yerine köfte harcınıda çok yakıştırıyorum).
- Yeşilliklerimizi ve brokolimizi yıkayıp suyunu güzelce süzdürdükten sonra ince ince minik halde doğruyoruz.
- Tüm gereçleri birleştirip limon ve tuzumuzu ekliyoruz. Servis ediyoruz.
Afiyet olsun 🍀.
Şehriye Düşü Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






