Yer Elma Mezesi
Yer Elma Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet yer elması
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurt sos için:
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1/4 (çeyrek) limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak rendesi
Yer Elma Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yer elmaları soyulup küçültülüp tuzlu suda haşlanır.
- Yoğurt sos için tüm gereçler karıştırılır. Servis tabağına alınır.
- Tavaya zeytinyağ, tereyağ alınır.
- Yer elmaları sotelenir.
- Baharat ve tuz da atılır harmanlanır.
- Yoğurt sos üzerine yer elmaları eklenir.
- Servise hazırdır afiyet olsun.
Yer Elma Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






