Yer Elma Mezesi

Yer Elma Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 adet yer elması
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurt sos için:

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1/4 (çeyrek) limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak rendesi

Yer Elma Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yer elmaları soyulup küçültülüp tuzlu suda haşlanır.
  2. Yoğurt sos için tüm gereçler karıştırılır. Servis tabağına alınır.
  3. Tavaya zeytinyağ, tereyağ alınır.
  4. Yer elmaları sotelenir.
  5. Baharat ve tuz da atılır harmanlanır.
  6. Yoğurt sos üzerine yer elmaları eklenir.
  7. Servise hazırdır afiyet olsun.

Yer Elma Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Baklava Güllaç
Nugget
Kısır
Baharatlı Kuşbaşı Tavuk
Kıymalı Kaşarlı Pidenin Tarifi| Dışarda Pide Yemeye Son (Tam Ölçülü Garanti Tarif)(Videolu)
Ani Misafirler İçin (Rulo Börek)
Hdabla | © 2025 |