Kuru Meyveli Kek

Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı kuru meyve
Üzeri için:
- 25-30 gram tereyağ
Kuru Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpalım.
- Sıcak su ekleyip karıştıralım.
- Portakal suyu, sıvı yağ,portakal kabuğu rendesi ekleyip tekrar karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve karbonat ekleyip pürüzsüz kıvam alana dek karıştıralım.
- En son kuru meyveleri ekleyip karıştıralım.
- Yağladığımız kalıba kek harcımızı yayıp üzerine küçük kesimler halinde tereyağ koyup 180 dereceye ayarlı evvelce ısıtılmış fırında denetimli pişirelim.Afiyet olsun.
Kuru Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


