Sünger Tatlısı

Sünger Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 bardak un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti (opsiyonel)

Sünger Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım daha sonra yoğurt, sıvı yağ ekleyelim biraz daha çırpıp kabartma tozu, vanilya, un ekleyip çırpmaya devam edelim.
  2. Biraz daha çırpıp evvelden yağlanmış tepsiye dökelim.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim, bir kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz.
  4. Önemli bir nokta var şerbeti kaynatmıyoruz.
  5. Şeker ve suyu güzelce karıştırın ve tepsiyi fırından çıkarıp bir iki dakika sonra şerbeti dökelim.
  6. Kremşanti isteğe bağlı olarak ekleyebilirsiniz tanımda var lakin ben eklemedim.

Afiyet olsun.

Sünger Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kendi Derisiyle Kaplamalı Tavuk Kalça
Karides Güveç
İncirli Kurabiye
Mayasız, Yumurtasız, Çıtır Çıtır Pişi (15 Dakikada Sofrada)
İrmik Tatlısı
Et Tadında Muhteşem Lezzetiyle Tavuk Yüreği Tarifi
Hdabla | © 2025 |