Pırasa Böreği

Pırasa Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 -5 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un ( tepeleme tam buğday kullandım)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı kaynar su
  • 1 avuç kaşar rendesi (içine girecek ben unuttuğum için üstüne ekledim)

Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru sıcak suda bekletin.
  2. Pırasa ve havucu yağı ekleyip tavada soteleyin.
  3. Başka bir kapta un ,yumurta, tuz ve kabartma tozunu karıştıralım.
  4. Sonra kabaran bulguru ekleyin.
  5. Sotelenip soğuyan pırasa ve havucu da ekleyelim.
  6. Peynirde ekleyip harmalayın.
  7. Hepsini karıştırınca pişirme kabına alalım .
  8. Üzerine susam çörek otu ekleyin ,200 derecede 25 dk pişirelim.
  9. Soğuyunca dilimleyelim servise hazır.

Afiyetle

Not; siz benim üzere unutmayın peyniri içine ekleyin ben unuttuğum için üstüne eklemek zorunda kaldım tadı enfes kesinlikle deneyin pırasanın bol olduğu aylarda miss💯.

Pırasa Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Topları
Aylarca Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Lavaş Üstü Mantarlı Omlet
1 Kaşık Yağlı Sebze Kavurması
Çok Lezzetli Makarna Salatası
Çaylı Kurabiye
Hdabla | © 2024 |