Bademli Alman Pastası

Bademli Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı yağ
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 100 gram badem
  • 6 kaşık bal (isteğe nazaran az yahut fazlada katabilirsiniz damak tadınıza göre)
  • 2 paket hazır pastası kreması
  • 3 su bardağından 2 parmak eksik süt

Bademli Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpılır.
  2. Yağ, su, kabartma tozu, vanilyayı ek ederek mikserle çırpılır.
  3. Unu ek edip spatula ile alttan üste yanlışsız düzgünce karıştırılır.
  4. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hazırlanan karışımı boşaltıp üzerine badem serpiştirerek evvelce ısıtılmış fırında pişirilir.
  5. Not: un kattıktan sonra mikserle çırpılırsa yumurtanın kabarıklığı söner.
  6. Pandispanya kabardıktan sonra bademlerin yanmaması için üzerini folyo ile kapatabilirsiniz (ben o denli yapıyorum).
  7. Kek piştikten sonra balı ısıtıp bademlerin üzerine gezdirilir ve soğumaya bırakılır.
  8. Pastası kreması ve süt mikserle ile çarpılarak krema kıvamına gelince soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye bölüp kremayı alt tabanın üzerine eşit ölçüde yaydıktan sonra bademli olan parçayı kremanın üzerine kapatarak dinlenmeye bırakılır.
  9. 1 yahut 2 saat sonra afiyetle yenir.

Bademli Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Magnolia (Kavanoz Tatlısı)
Havuçlu Etli Pirinç Pilavı
Çiçek Kurabiye
Sağlıklı Banana Bread Cheesecake
Yoğurtlu Makarna Salatası
Napoliten Soslu Spagetti Makarna
Hdabla | © 2025 |