Patates Püresi

Patates Püresi Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet patates büyük (küçükse 15)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt (dikkatli ekleyelim 200 ml)
  • Tuz

Patates Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates lerimizi soyalım yıkayalım,4 e bölelim haşlayalım.
  2. Haşlanmış patatesimizi ezelim.
  3. Üzerine süt ekleyip mikserle pürüzsüz hale getirelim.
  4. Yumurta, sıvı yağ, tereyağı,tuz,ekleyelim çırpalım.
  5. Ocağın altını yakalım daima karıştırarak pişirelim tabanına tutmasın 10-12 dakika püremiz hazır.

Patates Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Bahar Pilavı
Izgara Köfte
Kahvaltılık Patates Salatası (Kolay Tarif)
Tek Hamur 3 Kurabiye
Şipşak Kıymalı Ispanak
İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |