Hindi Gerdan Haşlama (Düdüklüde)

Hindi Gerdan Haşlama (Düdüklüde) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hindi boyun (500-600 gr)
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 3 adet havuç
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 büyük diş sarımsak
- 2 tane defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Hindi Gerdan Haşlama (Düdüklüde) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle paketten çıkardığımız boyunlar şayet uzunsa ortadan kesip biraz kısaltıyoruz.
- Düdüklü tencereye sıvı yağ ekleyip boyunları gerili onlu 3-4 dk kızartıyoruz.
- Kızaran hindinin üzerine 6 su bardağı soğuk su ekliyoruz.
- Tenceremize defne yaprağını, 1 tane soğanı soyup bütün bir halde atıyoruz ve 2. Kademede 40 dk kadar pişiriyoruz.
- Hindiler pişmeye yakın havuç ve patateslerimizi soyup haşlamalık formda doğruyoruz(patatesleri iri,havuçları yuvarlak dilimledim).
- Hindiler piştikten sonra düdüklü tencerenin havasını alıp kapağını açtıktan sonra içinden pişen soğanı ve defne yapraklarını çıkartıyoruz. (soğanı tat vermesi için ekliyorum içimde bırakmıyorum).
- Altını orta ateşe ayarlayıp içine evvel havuçları atiyoruz.
- Havuçlar pişerken zerdeçal karabiber ve tuzu da ek ediyoruz. (tuzu isteğe nazaran arttırıp azaltabilirsiniz).
- Havuçlar hindiyle bir arada 10 dk kadar piştikten sonra patatesleri ve doğradığımız sarımsakları ekleyip onları da birlikte pişiriyoruz. (10 dk kadar sonra çatalla denetim ettim ve olması gerektiğini gibiydi).
Yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.
Hindi Gerdan Haşlama (Düdüklüde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








