Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket 250 gram yumuşamış tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4,5 – 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 250 gram margarini bir kaba alalım ve hepsini ocakta eritelim.
  2. Eriyen margarini bir kenara alalım oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım 4-5 saat uygunca donsun.
  3. Donan yağı dolaptan çıkarıp kenarından küçük bir delik açalım altında biriken suyunu akıtalım.
  4. Suyunu süzdüğümüz yağı yoğurma kabına alalım.
  5. Oda sıcaklığında yumuşasın.
  6. Üzerine pudra şekeri, vanilya ve yavaş un koyarak yoğurmaya başlayalım.
  7. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alan hamurdan bir modül alıp elimizle kalın rulolar yapalım.
  8. Sağ, sol ve üst kısmına çatalla biçim verip keselim.
  9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında altı pembeleşene kadar yaklaşık 20 dk pişirelim.
  11. Üzeri beyaz kalacak. Mis kokular yayılmaya başlayacaktır.
  12. Fırından çıkan kurabiyeler ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Katmer
One Pot Tavada Lazanya
Kremalı Mozaik Pasta
Yalancı Su Böreği
Glütensiz Elmalı Galet
Supangle
Hdabla | © 2025 |