Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)
- 1/2 (yarım) limonun suyu (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci sıcak suda 15-20 dakika bekletin, sonra düzgünce yıkayıp süzün.
- Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın, ısıtın.
- Şehriyeyi ekleyip altın sarısı rengini alana kadar kavurun.
- Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Şeker ve tuzu ekleyin, akabinde limon suyunu ek edin. Karıştırın.
- Sıcak suyu tencereye ekleyin, kapağını kapatın ve evvel yüksek ateşte, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.Afiyet olsun.
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

