Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)
  • 1/2 (yarım) limonun suyu (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci sıcak suda 15-20 dakika bekletin, sonra düzgünce yıkayıp süzün.
  2. Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın, ısıtın.
  3. Şehriyeyi ekleyip altın sarısı rengini alana kadar kavurun.
  4. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  5. Şeker ve tuzu ekleyin, akabinde limon suyunu ek edin. Karıştırın.
  6. Sıcak suyu tencereye ekleyin, kapağını kapatın ve evvel yüksek ateşte, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.Afiyet olsun.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Tavuk Çorbası
Tavuklu Karnıyarık
Kremalı Brokoli Çorbası
Perişan Kurabiye
Pancar Tarator
Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet