Kabak Kavurması

Kabak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kabak
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1  tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Kabak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları küp küp doğrayalım.
  2. Kabaklar soyulur yıkanır.
  3. Ortadan 4 e bölüp küçük küçük doğranır.
  4. Dereotu yıkanır küçük küçük doğranır.
  5. Teflon tavaya sıvı yağ yahut tereyağ koyulur.
  6. Küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
  7. Salça koyup biraz daha kavrulur.
  8. Kabaklar eklenir tatlı toz biber ek edilir.
  9. Tuz atılır. Kabakların pişmesine yakın dereotu eklenir.
  10. Pişinceye kadar kısık ateşte karıştırarak kavrulur.
  11. Üzerine sade yoğurtla, sarımsaklı yoğurtla ya da sade olarak yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Kabak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orjinal Donut
Sarımsaklı Peynirli Ekmek (Viral Tarif)
Mantı Salatası
Makarnanın En Lezzetli Versiyonu
Cocostarlı Kek
Tavuklu Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |