Haşhaşlı Rulo Kruvasan Poğaça

Haşhaşlı Rulo Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (kulak göğsü kıvamı)

Ara katları için;

  • Haşhaş ezmesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı Rulo Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt ve su karıştırılıp, maya ve şeker eklenip, 5 dk kadar kabarması için beklenir. Bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayır.
  2. Beyazı ve öteki bir yumurta, yoğurma kabına alınır.
  3. Un hariç geriye kalan tüm hamur materyalleri karıştırılır ve yavaşça un eklenir. Kıvamı ele yapışmayan ve yumuşak olacak formda yoğurulur ve 10 bezelik hamur ayrılır.
  4. 5-5 olmak üzere iki modül yapacağımız için birinci yumağı tabak büyüklüğünde açılıp, üzerine sıvı yağ ile inceltilmiş haşhaş ezmesi sürülür.
  5. Bu halde 5 katı tamamlanıp, dolapta 10 dk dinlendirilir.
  6. Bir sonraki 5 katı da haldeki üzere tamamlanıp, 10 dk dinlendirilir.
  7. Daha sonra oklava ile tezgahta ince açılıp, halde olduğu üzere kesilir.
  8. Geniş kısımdan dar kısma hakikat sarılır.
  9. Pişirme kağıdı serili tepsiye alınıp, yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında altlı üstlü kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra, servis yapılır. Afiyet olsun. 🤗💐

Haşhaşlı Rulo Kruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

French Toast
Kolay Havuç Tarator Tarifi (Hafif Lezzetli Bir Meze)
Browni Kurabiye
Glutensiz Çilekli Kek
Ispanaklı Köstebek Pasta
Fonksiyonel Süper Tohumlu Bazlama
Hdabla | © 2024 |