Muhteşem Soslu Körili Karnabahar

Muhteşem Soslu Körili Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük karnabahar
  • 50 gram kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı susam

Üst sosu:

  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • Yarın çay bardağı zeytinyağı

Alt sos:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne

Muhteşem Soslu Körili Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabahar çiçeklerine ayrılarak 20 dakika haşlanır.
  2. Haşlandıktan sonra bir bez üstünde 10 dakika bekletilir ve suyu aldırılır.
  3. Üst sos materyalleri farklı bir kapta karıştırılır.
  4. Haşlanan karnabaharlar yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alınır.
  5. Su bardağı ile üzerlerine yavaşça bastırılarak ezilir. Su çıkarsa kâğıt havlu ile aldırın.
  6. Sosu karnabaharların üzerine kaşıkla dökülür.
  7. Üzerine peynir rendelenir.
  8. Önceden ısıtılan 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.
  9.  Altına yoğurt ve peynir karıştırılarak tabağa yayılır.
  10. Üzerine karnabaharlar koyulur ve servis edilir.

Muhteşem Soslu Körili Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaymak Pasta
Fiyonk Poğaça
Şipşak Muzlu Pasta
Tuzlu Kurabiye
Profitrol
Cream Puff
Hdabla | © 2025 |