Fırında Kaz

Fırında Kaz Tanımı İçin Malzemeler
Haşlamak için:
- Kaz
- Su
- Tuz
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
Fırında Kaz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip biraz tuz attıktan sonra düdüklüde 1 saat haşlayalım.
- 1 saat sonra düdüklüden çıkarıp soğuduktan sonra yoğurt,salça,kırmızı biber, kekik ve tuzu karıştırıp yaptığımız sosu kazın üzerine sürelim.
- Tepsiye koyup üzerini yağlı kağıt ile kaplayalım üstünü döküp ile kaplayın.
- 200 derece fırında 45 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Kaz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


