Ayva Tatlısı (Karadut İle Renk Verilmiş )

Ayva Tatlısı (Karadut İle Renk Verilmiş ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet ayva
  • 1 fincan karadut yazdan dondurucudan kullandım
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su

Üzerine;

  • Kaymak
  • Ceviz

Ayva Tatlısı (Karadut İle Renk Verilmiş ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaları soyup ortadan bölüp çekirdek kısmını çıkarıp çekirdekleri alıyoruz.
  2. Tencereye ayvaları ve çekirdekleri koyup karadutları hepsinin orta oyuklarına birazda tabana koyup her ayvanın üzerine 1 kaşık şeker koyup suyu ekleyip üzerini kapatıyoruz.
  3. Ocağa koyup pişiriyoruz.
  4. Kısık ateşte pişiriyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Soğuduktan sonrasında servis tabağına ayırıyoruz ,üzerine kaymak ve ceviz ekliyoruz afiyet olsun.

Ayva Tatlısı (Karadut İle Renk Verilmiş ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı İçi Dolgulu Muffin
Kapya Biber Çorbası ( 8 + Ay)
Nugget
Yarım Saatte Lavaş Ekmeği
Patatesli El Açması Börek
Sarıyer Poğaçası
Hdabla | © 2025 |