Ayva Tatlısı (Karadut İle Renk Verilmiş )
Ayva Tatlısı (Karadut İle Renk Verilmiş ) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet ayva
- 1 fincan karadut yazdan dondurucudan kullandım
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
Üzerine;
- Kaymak
- Ceviz
Ayva Tatlısı (Karadut İle Renk Verilmiş ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvaları soyup ortadan bölüp çekirdek kısmını çıkarıp çekirdekleri alıyoruz.
- Tencereye ayvaları ve çekirdekleri koyup karadutları hepsinin orta oyuklarına birazda tabana koyup her ayvanın üzerine 1 kaşık şeker koyup suyu ekleyip üzerini kapatıyoruz.
- Ocağa koyup pişiriyoruz.
- Kısık ateşte pişiriyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonrasında servis tabağına ayırıyoruz ,üzerine kaymak ve ceviz ekliyoruz afiyet olsun.
Ayva Tatlısı (Karadut İle Renk Verilmiş ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














