Çıtır Ekmekli Soslu Tavuk

Çıtır Ekmekli Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Çıtır ekmeği için:
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı un (yumuşak bir kıvam olacak )
Ekmeği bulamak için:
- 1 fincan süt
- 1 çay bardağı ekmek içi (galeta unu )
Tavuklu kısmı için:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
Çıtır Ekmekli Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ekmeği için gerekli olan gereçleri ılık sütü,suyu, mayayı ve şekeri ekleyip karıştıralım öteki kuru gerece de ekleyip yoğuralım ,mayalanmaya bırakalım .
- Mayalandıktan sonra 9 eşit modüle bölüp beze yapalım bezeleri süte batırıp sonra ekmek içine (galete ununda olur) bulayıp fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişirelim .
- piştikten sonra soğumaya bırakalım ,diğer yandan soslu tavuğu hazırlayalım tavukları jülyen biçimde doğrayıp tavaya akalım .
- Suyunu çekince biberleri sıvı yapı ekleyip 10 dk pişirelim, biberler yumuşayınca salçayı ,domates sosunu ekleyip kavuralım.
- Baharatları da ekleyip suyunu dökelim.
- 15 dk pişirip ocaktan alalım .
- Ekmekleri ortadan kesip içine marul, kornişon turşu ,yeşillik, soğan vs ekleyip üzerine tavukları koyalım ,ketçap, mayonez eşliğinde tüketelim, deneyeceklere afiyet olsun.
Çıtır Ekmekli Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




