Elmalı Rulo Kek

Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200ml bardak kullandım)
- 1 çay bardağı süt
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
İç harcı;
- 7 tane orta uzunluk elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalı iç harcı için; elmaları soyarak, rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
- Yapışmaz tavaya rendelenmiş elmalar 1 çay bardağı şekeri alarak, elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocağı kapatarak, tarçın ve cevizi ekleyerek karıştıralım.
- Keki için; yumurtalar ve şekeri yeterlice beyazlayıp, köpürünceye kadar çırpalım.
- Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım. Kek hamurumuz hazır.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.
- Üzerine, pişirdiğimiz elmalı harcı eşit biçimde yayalım.
- Elmalı harcın üzerine de kek harcımızı yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra, sıcağı ile kekimizi sarmamız gerekiyor. Kolaylık olması açısından, öteki bir pişirme kağıdı üzerine keki aksi çevirelim. Elmalı taraftaki kağıdı, soyarak çıkaralım.
- Ardından uzun kenarlardan birinden başlayarak, keki rulo biçiminde saralım. 12-soğuyuncaya kadar bu biçimde bekletelim.
- İyice soğuyunca, üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis edelim.
Şifa olsun inşallah 🥰.
Not: bir sonraki yaptığım da elmaların kabuğu ile yaptım meyve suyunun tanımını de paylaşırım çocuklarımız için konut üretimi doğal içecek çok lezzetli oluyor konuklarımıza de sunulucak hoş bir içecek. 🌹🌹.
Elmalı Rulo Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
