Şerit Poğaça

Şerit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.)
  • 2 yumurta akı(sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Haşhaş
  • Aldığı kadarıyla un

İç gereci için;

  • Peynir

Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü, şekeri ve mayayı kabın içerisine alıyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ, yumurta akını ekliyoruz. Sıvı gereçleri karıştırıyoruz. Unu, tuzu ve mahlebi de ekleyerek yumuşak hamur olana kadar güzelce yoğuruyoruz. 40 dk. Hamurumuzu dinlendirelim.
  3. Dinlenen hamurumuzun havasını alarak küçük bezeler yapalım. Bu ölçüyle 18 adet beze çıkıyor.
  4. Bezemizi elimizle açarak yuvarlak hal veriyoruz. Bıçak yardımıyla sıra sıra şerit kesiyoruz. Boş kalan kısma peynir koyuyoruz. İç harcı size kalmış nasıl isterseniz o formda yapabilirsiniz. Peynir koyduğumuz kısımdan sararak ay hali veriyoruz.
  5. Ardından üzerine yumurta sarısı sürelim. Haşhaşıda süsleyerek evvelce ısıttığımız 180 derece fırınımıza koyalım. Mis üzere kokusuyla, puf puf kabaran poğaçamız, afiyet olsun:)).

Şerit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Pizza
Yoğurtlu Soğuk Pancar Çorbası (Detoks Ve Pcos Dostu)
İstiridye Mantarı
Tavuk Sote Tarifim (Kahvaltıya Uygun)
İrmikli Çikolatalı Tatlı
Buzluk İçin Tartolet Çanakları (Videolu)
Hdabla | © 2024 |