Avcı Kebabı

Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 10-15 adet arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı taze bezelye
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
Avcı Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak etleri düdüklü yahut olağan tencerede biraz zeytinyağında etler suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra üzerini geçene kadar sıcak su ek edip etler yumuşayana kadar pişiriyoruz. (etin suyunu yemeğe kullanacağız).
- Tencereye haşlanmış etleri alıp tereyağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından arpacık soğanları, havucu, başka yerde hafif kızarmış patatesleri ek edip, karıştırıyoruz.
- Salça, tuz, baharat ve et suyu ek edip, 10 dk pişirelim.
- Son olarak taze bezelyeleri ek edip, gerekirse sıcak su eği ek edip ister ocakta pişirin ister fırında.
- 30-35 dk pişirip yanında pilav turşu eşliğinde servis edebilirsiniz. Deneyeceklete afiyet olsun.
Avcı Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












