Trabzon Çikolatası

Trabzon Çikolatası Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı dolusu fındık ezmesi yahut kreması
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı tahin
- 120 gram sütlü çikolata
Trabzon Çikolatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kavrulmuş kadayıfı eritilmiş tereyağında bir tıp döndürün.
- Fındık ezmesi, tahini ekleyip karıştırın.
- Çikolatayı benmari tarzı eritin.
- Kalıba çikolatan ince bir katman döküp dondurun.
- İçine fındıklı harcı ek edip, üzerine tekrar ince bir çikolata eği yapın.
- Çikolatayı derin dondurucuda 5-10dk bekletin.
- Çikolatayı kalıptan çıkarıp afiyetle yiyin.
Trabzon Çikolatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








