Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta + 1 yumurta beyazı
- 1 paket instant maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 6 su bardağı un / kontrollü
Arası için:
- Peynirli / patatesli harç isteğe nazaran boş da tercih edilir
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1-2 damla pekmez
- Susam
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, sıvı yağ ve suyu yoğurma kabına alıp üzerine maya şeker ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından bir yumurtayı ekleyip öbür yumurtanında beyazını ekliyoruz.
- Sarısını üzeri için ayırıyoruz. Denetimli bir formda unumuzu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek biçimde yoğuruyoruz.
- Mayalanması için hamurun üstünü kapatıp dinlenmeye alıyoruz. Ortası için dilediğiniz iç harcını hazırlayabilirsiniz.
- Mayalanan hamurdan orta uzunluklu bezeler hazırlıyoruz.
- Yaklaşık 18 tane falan oluyor. Yuvarlak formda açıp ortasına harç koyup iki ucunu kapatıyoruz.
- Kapattığımız kısmı altta kalacak halde karşıt çevirip yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
- Şekil verdigimiz poğaçalarımızın üzerine bir bez örtüp 15 dakika tepsi mayası yapıyoruz.
- Sonra üzerine yumurta ve pekmez karışımını sürüyoruz.
- Parmağımızı evvel suya batırıp sonra susama batırdıktan sonra poğaçanın üzerine aralıklı bir biçimde görseldeki üzere yavaşça bastırıyoruz.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Pişen poğaçalarımızın üzerine nemli bir bez örterek soğumaya alıyoruz.
- Yumuşacık bir o kadar de lezzetli bu tanımımı kesinlikle denemelisiniz.
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










