Ispanaklı Labneli Poğaça

Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 gram tereyağı
  • 100 ml sıvı krema (yarım paket)
  • 1 su bardağı ıspanak püresi (çiğden ıspanak yapraklarını blender da ezelim)
  • 1 yumurta akı
  • 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İç dolgu;

  • 400 gram labne

Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, tereyağı, ıspanak püresi ve sıvı kremayı karıştırıp üzerine öbür materyalleri ekleyelim yoğuralım. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabın da yarım saat dinlendirelim. Sonra ceviz büyüklüğünde bezeler elde edip ince bir formda açalım.
  3. Her poğaça için 1 tatlı kaşığı labne kullanabilirsiniz.
  4. İnce açtığımız hamurların içine labneleri ekleyelim d biçiminde kapatalım.
  5. Kenarlarının pürüzsüz olması için pizza ( hamur) bıçağıyla kesebilirsiniz.
  6. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış fırında 180 derece de 25 dk pişirelim.
  7. Ben bu ölçülerle 2 tepsi poğaça yapıyorum. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancake (Tarçınlı)
Patlıcan Kapama Porsiyonluk
Sushi- Ev Yapımı
Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Fırında Nefis Kıymalı Bostan Kebabı
Margarita Pizza (Margheritha Pizza – İtalyan Mutfağı)
Fındık Kremalı Tiramisu
Hdabla | © 2025 |