Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Toz biber
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe nazaran acı pul biber
- Lavaş
Arası için;
- Turşu
- Soğan
- Maydanoz
- Sumak
- Limon
- Tuz
- Toz biber
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları kuşbaşından biraz daha küçük doğrayıp tavaya alalım kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirelim.
- Tavuklar suyunu çektikten sonra tereyağı, sıvı yağ, baharatları ekleyip tekrar ocağa alalım.
- 3 çeşit karıştırdıktan sonra bir bardak su ekleyip tekrar 5 dakika daha orta ateşte pişirelim tavuklar tamamdır 👍
- Soğanları piyazlık maydanozları da ince ince doğrayıp salata kabına alalım.
- Üzerine sumak, toz biber, tuz, sıvı yağ ve limon ekleyip yoğuralım.
- Lavaşı evvel tavadaki yağa batıralım ve yeterlice her tarafına yağın gelmesini sağlayalım.
- Sonra içine tavukları ve turşu salatayı ek edip dürüm yapalım, servise hazır afiyet olsun 💫
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

