Fırında Soslu Brokoli-Karnabahar

Fırında Soslu Brokoli-Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük brokoli
  • 1 küçük karnabahar
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik

Yoğurtlu sosu için:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • Nane
  • Dereotu (isteğe bağlı)

Fırında Soslu Brokoli-Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük kesimlere ayırdığımız karnabahar ve brokolileri güzelce yıkayıp fırın kabına alıyoruz.
  2. Havuçları ve patatesleri soyup doğruyoruz onlarıda fırın kabına alıyoruz.
  3. Ayrı bir kasede karıştırdığımız yağ ve baharatları sebzelerin üzerine döküp harmanlıyoruz. Üzerine yağlı kağıt seriyoruz.
  4. 200° fırında sebzeler yumşayana kadar orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Sebzelerimiz pişerken yoğurtlu sosumuzu hazırlıyoruz.
  6. Servis için tabağın tabanına yoğurt sosumuzu yayıyoruz üzerine sebzelerimizi koyuyoruz.

Afiyet olsun 😇🌸

Fırında Soslu Brokoli-Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Erişte Tarifi
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
İzmir Köfte
Sütlü İrmikli Tatlı
Elma Tatlısı ( Gıda Boyası Olmadan)
Patatesli Sandaviç
Hdabla | © 2025 |