Sumak Ve Nar Ekşili Yaprak Sarması

Sumak Ve Nar Ekşili Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- Üzüm yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 diş sarımsak
- 3 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sumak (1 su bardağı sumak ekşisi)
- Nar ekşisi, limon suyu (üzerine eklemek için)
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Kırmızı tatlı biber
- Yarım demetten az maydanoz
Sumak Ve Nar Ekşili Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağına ince doğranmış soğanları güzelce ekleyin. İnce doğranmış sarımsak ve salça eklenerek güzelce kavrulur.
- Yıkanmış pirinçleri baharatlarla ek edip karışımımız güzelce kavrulur. Sumak ekşisi ve limon suyu eklenir.
- Yarım su bardağı su eklenerek güzelce pişirilir.
- Ocaktan alınıp soğuduktan sonra harca maydanozda katınız.
- Yapraklarınızı iç harcınız kavrulurken hazırlayın.
- 1 tatlı kaşığı iç koyarak yapraklarınızı sarıp tencereye diziniz.
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı nar ekşisi, 1 su bardağı sıcak su ile karıştırılıp yaprakların üzerine dökülür.
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirilir ve pişmeye bırakılır.
- Pişerken yaprakların kararmaması için üzerine yaprak kapatılır.
- Tabak üzerine kase ile su konur ve muhtaçlık anına yapraklara boşaltılır.
Afiyet olsun!.
Sumak Ve Nar Ekşili Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

