Mayasız Pişi

Mayasız Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kabın içerisine yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra unu denetimli bir biçimde ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hazır olan hamuru merdane yardımıyla ince bir formda açalım.
  4. Daha sonra bıçak yardımıyla keserek form verelim.
  5. Kızgın yağda orta ateşte artlı önlü kızartalım.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️

Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karadutlu Muhallebi
Çikolatalı Kek Tarifi
Pancarlı Pankek (Bayılacaksınız Hem Çok Vitaminli Hem Lezzetli)
Anne Usulü Ev Baklavası Tam Ölçü (Videolu)
Yeni Gelin Davet Sofrası Tadında
Şeftalili Çarkıfelek Pastası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |