3 Yufkayla Çıtır Çıtır Kruvasan Börek

3 Yufkayla Çıtır Çıtır Kruvasan Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet günlük yufka
Börek sosu;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Çeyrek çay bardağı sirke
İç harcı için;
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için;
- Artan sosun içine 1 yumurta sarısı
- Susam
3 Yufkayla Çıtır Çıtır Kruvasan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet büyük uzunluk patates dörde bölünerek suda yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- İnce doğranmış soğan tavaya alınarak rengi dönünceye kadar 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulur.
- Soğan ve patatesler birleştirilip, tuz ve baharatlar eklenerek uygunca ezilerek karıştırılır.
- 3 adet yufkanın her katını börek sosu fırça yardımıyla güzelce ıslatalım üst üste koyalım.
- Yufkaları evvel 4’e daha sonra daha sonra her parçayı 8 eşit modüle keselim.
- İç harcını koyarak saralım. Yağlı kağıt serili tepsiye börekleri dizelim.
- Böreklerin üzerine artan sosa 1 yumurta sarısı sürülüp böreklerin üzerine sürülüp susam serpilir.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fanlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Mini küçük 32 adet börek elde etmiş olduk, isterseniz pişirmeden buzluğa da koyabilirsiniz. Ve istediğiniz iç harçla hazırlaya bilirsiniz. Deneyecek herkese afiyet olsun.
3 Yufkayla Çıtır Çıtır Kruvasan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








