Kış Çorbası

Kış Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 litre su ( su eği yapabilirsiniz)
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

Kış Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tereyağ ve sıvı yağ tencereye alıp eritelim.
  2. Ardından yemeklik doğranmış zerzevatları ekleyip kavuralım.
  3. Sebzeler yumuşayınca üzerine sıcak su ek edelim.
  4. Kapağını kapatıp orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Piştikten sonra tuzunu ekleyip blenderla geçirelim.
  6. Fazla koyu ile su eği yapabilirsiniz.
  7. Çorbayı tekrar kaynadıktan sonra şehriyeyi ekleyip karıştıralım.
  8. Kapağını tekrar kapatıp orta ateşte 5 dakika pişirmeye bırakalım.
  9. Son olarak tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  10. Servise yakın bir avuç kıyılmıs maydanoz ekleyip karıştıralım.

Deneyeceklere simdiden afiyet olsun 🤗♥️

Kış Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü)
Kremalı Mantarlı Makarna
Çi Börek
Profiterol Tadında Yaz Tatlısı (Videolu)
Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması
Portakallı Yumuşacık Kek
Hdabla | © 2025 |