Milföy Simit

Milföy Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 4 milföy
- Kaşar
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 fincan su
- Susam
Milföy Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Milföyü yumuşadıktan sonra açıp genişletiyoruz.
- Tek tarafa ince halde kaşar koyup sarmaya başlıyoruz.
- İki ucu birbiriyle birleştirip hafif baskı yaparak bağlıyoruz.
- Daha sonra pekmez ve suyu karıştırıyoruz yaptığımız simitleri evvel pekmezli suya sonra susama bulayıp yağlı kağıda yerleştiriyoruz 180 derecede pişiriyoruz.
- Üstü kızarmaya başladığında olmuş demektir.
Not: Benimki dut pekmezi olduğu için az kullandım seviyorsanız arttırabilirsiniz.
Milföy Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



