Tahinli Tepsi Sermesi

Tahinli Tepsi Sermesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta
  • Susam

Araları için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı tahin

Tahinli Tepsi Sermesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğurduktan sonra 10 modüle ayırın.
  2. Beklemeden tabak büyüklüğünde açın ve üzerine tahinli şeker sürün.
  3. Açılan hamurları üst üste ortaları tahin sürün. En son hamura sürülmeyecek.
  4. Sonra üzerine bastırılarak düzeltin ve merdane yardımı ile açın.
  5. Uzunlamasına 13 yahut 14 parçayı kesin. 2 parmak genişliği.
  6. Her bir hamuru çevirin ve 2 adedini birleştirerek çevirin.
  7. Tepsiye dizin.
  8. Üzerine yumurta sürün ve susam ekleyin. İster çabucak fırına sürün. 180 derecede pişirin. İster benim üzere tepsiyi kurumasın diye bir poşette yaklaşık 1 veye 2 saat bekletin. Daha hoş kabarıyor.

Afiyet olsun.

Tahinli Tepsi Sermesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etsiz Çiğ Köfte (Acısız)
Tavada Gözleme
Mini Hot Dog
Huge Cookie (Büyük Kurabiye)
Nefis Köz Biber Mezesi
Pırasalı Patatesli Kek
Hdabla | © 2025 |