Dereotu Peynirli Poğaça

Dereotu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (standart boy)
  • 1 çay bardağı yoğurt (standart boy)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dere otu
  • Yeterince un

İçi için:

  • Peynir

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu, susam

Dereotu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba yumurta, sıvı yağ, yoğurt hafif eritilmiş tereyağı, tuz, kabartma tozu, şeker ilave edip yavaş yavaş un ek ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
  2. En son ince doğranmış dereotu karıştırın.
  3. Cevizden biraz büyük kesimler alarak yuvarlak beze yapalım.
  4. Avuç içinde açıp ortasına ister kaşar peyniri ister beyaz peynir koyup iki ucu birleştirip oval yapıp kapattığımız kısmı üste gelecek halde yağlı kağıda yerleştirelim. (peynirsiz de yapılabilir).
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu yada susam serpelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Dereotu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Doyurucu Kahvaltı
Ezogelin Çorbası
Muzlu Kakaolu Kek
Enfes Rulo Pasta
Kıymalı Dolma Biber
Kışlık Kahvaltılık Kırmızı Köz Biber Tarifi
Hdabla | © 2025 |