İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Dış harcı için:
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 150 gram kıyma yağsız
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Ilık su (yoğurmak için)
İç harcı için:
- 500 gram kıyma (orta yağlı)
- 2 adet büyük uzunluk soğan (ince doğranmış)
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcın hazırlanışı:Tereyağını bir tavada eritin, soğanı ekleyip kavurun.
- Kıymayı ek edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Biber salçasını, baharatları ve ceviz içini ekleyip karıştırın.Harcı soğumaya bırakın.
- Dış harcın hazırlanışı:İnce bulguru ve irmiği bir kaba alın, üzerine hafif ılık su ekleyerek 30 dakika şişmeye bırakın.
- Şişen karışıma yumurta, un, kıyma,salça ve baharatları ekleyin.
- Ele yapışmayan, elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. (gerekirse azar azar su ekleyin. ).
- İçli köftelerin şekillendirilmesi.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- Elinizi yağ ile ıslatıp başparmağınızla ortasını açarak ince bir cep oluşturun.
- Hazırladığınız iç harcı hamurun içine doldurun ve ağzını kapatıp yuvarlayarak hal verin.
- Kızartma: derin bir tavada yağı ısıtın, köfteleri altın rengini alana kadar kızartın.
- Sıcak olarak limon dilimleriyle ya da yanında sarmısaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











