Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı çörekotu
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 bardak)

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri yoğurma kabına alıp yoğurun.
  2. Unu denetimli ekleyin hamur katı olmasın. Ne ele yapışacak ne sert olacak.
  3. İstediğiniz halde formunu verip fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirin. Afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemik Suyuyla Yoğurt Çorbası
Tam Buğday Ekmeği
Baklava Kurabiye
Güveçte Kaburgalı Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Hafif Islak, Hafif Kuru Kek
Çilekli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |