Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı ılık süt (100ml)
  • 1 buçuk çay bardağı su
  • 1 dolu yemek kaşığı instant maya
  • 1 silme çay kaşığı toz şeker
  • 3-4 su bardağı un ( kulak göğsü kıvamına gelene kadar)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet büyük kapya biber
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 büyük domates
  • Yarım demetten daha ince kıyılmış maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • İsteğe nazaran pul biber
  • Kaşarlı için pişmeye yakın kaşar rendesi

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için evvel sıvı materyaller ve maya karıştırılır sonra un denetimli formda eklenir.
  2. Hamur yumuşak olmalı. Mayalanması için beze sarılıp bekletilir.
  3. İç harcı için maydanoz hariç öbür sebzeler rondodan geçirilir.
  4. Kıymaya bütün gereçler ve baharatlar eklenir hoş biçimde yoğurulur.
  5. Mayalanan hamur bezelere ayrılır.
  6. Merdane ile açılıp iç harç eklenir.
  7. 230 derecede kızarana kadar pişirilir.

Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dağılmayan Köftelerle Sulu Patates Yemeği
Ispanaklı Kremalı Somon
Spirulemon
Mısır Sarma
Çilekli Magnolia
Susamlı Toplar
Hdabla | © 2025 |