Kıymalı Kabak Çırtma

Kıymalı Kabak Çırtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 tane kabak
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 domates rendesi
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Dereotu
  • Sarımsaklı yoğurt

Kıymalı Kabak Çırtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayıp 4 şak edip küçük doğrayalım.
  2. Yağları tencereye alalım ,kıymayı ekleyip kavuralım, soğanı sarımsağı, kırmızıbiber ve yeşil biberi doğrayıp ekleyip kavuralım.
  3. Soğanlar kavrulunca domates rendesini ekleyip bir iki çevirelim.
  4. Salçaları ekleyip bir iki çevirip kabağı ,biberleri,tuzu ekleyip karıştırıp ,kapağını kapatalım.
  5. Altını kısalım, ortada bir karıştıralım .
  6. Kabak suyunu salınca yemeğin hizasına gelecek kadar kaynar su ekleyelim.
  7. Yemeğimiz pişince doğradığımız dereotunu üzerine gezdirelim, ocağı kapatalım yerken üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.

Kıymalı Kabak Çırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frambuazlı Trileçe
Sulu Köfte
Triliçe
Kabak Mücver
Pilav Üstü Tavuk
Limonlu Revani
Hdabla | © 2025 |