Bisküvi Tadında Kurabiye

Bisküvi Tadında Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket terem yağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Süslemek için;

  • Sütlü çikolata (benmari yordamı eritilmiş)
  • Hindistan cevizi
  • Fındık kırığı

Bisküvi Tadında Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabına oda sıcaklığındaki yağı ,yumurtayı ,sıvı yağ, toz şeker ,kabartma tozunu ve vanilyayı alalım.
  2. Yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğuralım ,kulak göğsü yumuşaklığına gelinceye kadar elimizle yoğurmaya başlayalım.
  3. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizle yuvarlak hal verelim.
  4. Kurabiyeleri fırın tepsisini aralıklı olacak biçimde yerleştirelim.
  5. Kurabiyemizi evvelce ısıtılmış 170° fırında beyaz kalacak halde pişirelim.
  6. Sürenin sonunda kurabiyeleri fırından alalım ve oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirelim.
  7. Kurabiyeleri teker teker benmari metodu eritilmiş çikolataya akabinde da fındık kırığına ve hindistan cevizini batıralım.
  8. Çikolataların güzelce donması için bir müddet beklettikten sonra kurabiyelerimi servise hazır afiyet olsun.

Bisküvi Tadında Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Milföy Tatlısı
Izgara Tavuk
Sodalı Karnabahar Kızartması
Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi
Pancar Tarator
Tadına Doyum Olmayan Sarımsaklı Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |