Hamur Açmadan Su Böreği Tarifi (Videolu)

Hamur Açmadan Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paketten biraz fazla fiyonk makarna
- 3 adet büyük uzunluk yufka
- 2 çorba kaşığı tereyağ
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Çok az tuz
İç harcı için;
- 250 gr. kadar beyaz peynir
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Çeyrek demet maydanoz
- Tuz
Hamur Açmadan Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnamızı bol tuz da kaynamış suyumuzun içine ekleyip hafif canlı kalacak biçimde pişirelim.
- Haşlamış olduğumuz makarnayı süzelim ve soğuk sudan geçirelim ki birbirine yapışmasın.
- Başka bir kabın içerisine iç harcımız için peynirleri rendeleyelim ve maydanozumu doğrayıp, karıştıralım.
- Sosumuzu hazırlamak için, geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırıp çırpalım ve sütü, yağı ve bir ölçü tuz ekleyip, karıştıralım.
- Sosumuzdan yufkanın ortalarına ve üzerine sürmek için 1, 1 buçuk su bardağı ayıralım.
- Kalan sosumuzu makarnalı harcımızın içerisine ekleyip güzelce karıştıralım.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama yufkamızın bir adedini koyup ve kenarları dışarda kalacak biçimde yerleştirelim ve ayırdığımız sostan bir ölçü sürelim.
- Ardından 2. Yufkayı 1. Yufkanın üzerine koyalım ve makarnalı karışımın yarısını dökelim ve eşit bir formda yayalım. Üzerine erittiğimiz tereyağının yarısını dökelim.
- 3. Yufkanın yarısını tekrar makarnanın üzerine yerleştirelim ve biraz sosumuzdan gezdirelim.
- Kalan makarnanın tamamını bu basamakta dökelim ve eşit bir biçimde yayalım. Kalan tereyağını dökelim.
- Kalan yarım yufkamızı en üste düz bir halde yerleştirelim ve kenarda kalan yufkaları da üzerine kapatıp kalan sosu her yerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
- Pişen böreğimizi fırından çıkartalım be 15. 20 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hamur Açmadan Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













