Browni Kurabiye
Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
Kurabiye için;
- 1 adet yumurta
- Yarım paket yumuşamış margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı pudra şekeri (toz şekerde kullanabilirsiniz)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un (una nazaran değişkenlik gösterip azalıp çoğaltılabilir)
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakmalıyız.
- Daha sonra yumurta, sıvı yağ, margarin ,şeker, kakao bir kaba alıp karıştırmalıyız, sonrasına un kabartma tozu vanilin koyup güzelce yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur olacak. Kulak göğsü derler ya o denli.
- Sonrasında ceviz büyüklüğünde kesimler koparım yuvarlayalım, tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk denetimli pişirelim.
- Piştikten sonra, tatlımız sıcak, şerbetimiz soğuk olacak biçimde, tek tek şerbete daldıralım ıslandıktan sonra tabağımıza alabiliriz.
- Üzerine hindistan cevizi, fındık ceviz kırığı, eritilmiş çikolata vs kullanabilirsiniz.
Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







