Browni Kurabiye

Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su

Kurabiye için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (toz şekerde kullanabilirsiniz)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un (una nazaran değişkenlik gösterip azalıp çoğaltılabilir)

Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakmalıyız.
  2. Daha sonra yumurta, sıvı yağ, margarin ,şeker, kakao bir kaba alıp karıştırmalıyız, sonrasına un kabartma tozu vanilin koyup güzelce yoğuralım.
  3. Yumuşak bir hamur olacak. Kulak göğsü derler ya o denli.
  4. Sonrasında ceviz büyüklüğünde kesimler koparım yuvarlayalım, tepsimize dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk denetimli pişirelim.
  6. Piştikten sonra, tatlımız sıcak, şerbetimiz soğuk olacak biçimde, tek tek şerbete daldıralım ıslandıktan sonra tabağımıza alabiliriz.
  7. Üzerine hindistan cevizi, fındık ceviz kırığı, eritilmiş çikolata vs kullanabilirsiniz.

Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Helvası (Az Malzemeli Ve Pratik)
Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye
Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et
Muzlu Toplar
Enfes Bir Lezzet Patatesli Patlıcanlı Börek
Krep (Diyet)
Hdabla | © 2025 |