Pırasa Graten

Pırasa Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kısım pırasa
- 1 adet patates (kullandığım büyüktü)
- 1 adet havuç (kullandığım büyüktü)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı un (dolu dolu)
- 2 su bardağı süt (300 ml)
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Az muskat rendesi
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Isınmış tavaya zeytinyağı ve ayçiçek yağını alın.
- Doğranmış patatesi ekleyerek soteleyin.
- Rendelenmiş havuç ve ince ince doğranmış pırasayı da ek ederek sotelemeye devam edin.
- Un, tuz ve baharatları ekleyin.
- Biraz kavurduktan sonra sütü dökün.
- Birkaç dakika sonra kıvam alınca ocağın altını kapatın.
- Fırın tepsisine döküp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
- Önceden ısınmış 200° fırında kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!.
Pırasa Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









